Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
tartölet, yıldızlı

Yıldızlı Tartölet

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yıldızlı Tartölet





170 gr un
1 çay kaşığı tarçın
100 gr tereyağı
4 yemek kaşığı soğuk su
2 yemek kaşığı toz şeker

Dolgusu için
140 gr kuru kayısı (küp doğranmış)
85 gr kuru incir (küp doğranmış)
100 gr toz badem
Tarçın
Rendelenmiş muskat
1 çay bardağı portakal suyu
1 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
50 gr tereyağı
1 muz (küp doğranmış)

üzeri için
Pudra şeker

Yıldızlı tartölet:
Un ve tarçını mutfak robotuna alın Tereyağını küp doğrayıp ekleyin ve ekmek kırıntısı görüntüsü alıncaya kadar karıştırın Şeker ve suyu ekleyip 30 saniye daha karıştırın Gerekirse su ilavesi yapın Hamuru buzdolabı poşetine sarıp 30 dakika buzdolabında soğutun Dolgusu için bütün malzemeyi mutfak robotuna alıp kısa süre karıştırın Fırını 190 dereceye ayarlayın Hamuru merdane ile açıp 7 cm’lik yuvarlak kalıp ile kesin ve yağlanmış tartölet kalıplarının içine yerleştirin Hazırladığınız meyveli karışımı içlerine paylaştırın Hamurdan 6 cm’lik yıldız kalıp ile parçalar kesip üzerlerine kapatın Yaklaşık 15 dakika pişirip soğumaya bırakın üzerlerine pudra şeker serpip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.