Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ballı, çörek, tarçınlı

Tarçınlı Ve Ballı Çörek

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tarçınlı Ve Ballı Çörek





1 yumurta
4 su bardağı un
80 gr tereyağı
Yarım çay bardağı ılık süt
1 tatlı kaşığı kuru maya
5 yemek kaşığı tozşeker
1 paket vanilya
Yarım çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı limon suyu

İç malzeme için
1 çay bardağı tozşeker
1 yemek kaşığı tarçın

üzeri için
Bal
Iri dövülmüş ceviz

Tarçınlı ve ballı çörek:
Tereyağını eritip geniş bir kaseye alın Yumurta, süt, vanilya, şeker, tuz, limon suyu, un ve mayayı ekleyip yoğurun Gerekirse un ilavesi yapın üzerini örterek 40 dakika mayalandırın Hamuru unlanmış tezgahta merdane ile fazla inceltmeden açın üzerine tarçınla karıştırılmış tozşeker serpiştirin ve rulo şeklinde sıkıca sarın Hamuru 1 parmak kalınlığında dilimlere ayırın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin 180 dereceye ayarlanmış fırında 30-35 dakika pişirin Ceviz ve balı karıştırın Fırından çıkarır çıkarmaz çöreklerin üzerine fırça ile sürün Soğuyunca servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.