Pecan Cevizli Tart |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Pecan Cevizli TartHamur için 500 gr un 250 gr tereyağı (küp doğranmış) 2 yemek kaşığı pudra şeker 1 yumurta 1 tutam tuz Dolgusu için 200 gr pecan cevizi 2 yemek kaşığı bal 1 paket vanilya 50 gr tereyağı 85 gr toz şeker Yarım çay bardağı krema Pecan cevizli tart: Unu mutfak robotuna eleyin Tuz ve pudra şekeri ekleyip karıştırın Küp doğranmış tereyağını ilave edip ekmek kırıntısı halini alıncaya kadar karıştırın Yumurtayı ekleyip karıştırın Hamuru streç filme sarıp 2 saat buzdolabında soğutun Hamuru merdane ile açıp yağlanmış tart kalıplarına yerleştirin üzerine yağlı kağıt serip ağırlık yapması için nohut ile doldurun ve 180 dereceye ayarlanmış fırında 20 dakika pişirin üzerindekileri alıp kızarıncaya kadar pişirin Fırından çıkartıp oda ısısında soğutun Şeker ve vanilyayı tavaya alıp orta ateşte eriyinceye kadar bekletin Tereyağı, krema ve balı ekleyip birkaç dakika pişirin Cevizleri ekleyip 2 dakika sonra ocaktan alın ve tart tabanlarına doldurun Servis yapın |
|