Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
cevizli, pecan, tart

Pecan Cevizli Tart

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pecan Cevizli Tart





Hamur için
500 gr un
250 gr tereyağı (küp doğranmış)
2 yemek kaşığı pudra şeker
1 yumurta
1 tutam tuz

Dolgusu için
200 gr pecan cevizi
2 yemek kaşığı bal
1 paket vanilya
50 gr tereyağı
85 gr toz şeker
Yarım çay bardağı krema

Pecan cevizli tart:
Unu mutfak robotuna eleyin Tuz ve pudra şekeri ekleyip karıştırın Küp doğranmış tereyağını ilave edip ekmek kırıntısı halini alıncaya kadar karıştırın Yumurtayı ekleyip karıştırın Hamuru streç filme sarıp 2 saat buzdolabında soğutun Hamuru merdane ile açıp yağlanmış tart kalıplarına yerleştirin üzerine yağlı kağıt serip ağırlık yapması için nohut ile doldurun ve 180 dereceye ayarlanmış fırında 20 dakika pişirin üzerindekileri alıp kızarıncaya kadar pişirin Fırından çıkartıp oda ısısında soğutun Şeker ve vanilyayı tavaya alıp orta ateşte eriyinceye kadar bekletin Tereyağı, krema ve balı ekleyip birkaç dakika pişirin Cevizleri ekleyip 2 dakika sonra ocaktan alın ve tart tabanlarına doldurun Servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.