Sini Kete |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sini KeteHamuru için 3/4 çay bardağı eritilmiş tereyağı 2 çay bardağı su 1 yumurta 1 çay kaşığı tuz Aldığı kadar un Aralara sürmek için Eritilmiş tereyağı Hamuru açmak için 2 yemek kaşığı nişasta 2 yemek kaşığı un İç malzeme için 3 yemek kaşığı tereyağı 1 su bardağı un 1 çay kaşığı tuz Üzeri için 1 yumurtanın sarısı Sini kete: Hamur için gerekli olan malzemeleri bir kaba alın ve 1 -2 dakika yoğurun Bir yemek kaşığı zeytinyağını azar azar ilave ederek hamur özleşene kadar yoğurmaya devam edin Elde ettiğiniz hamur kulak memesi kıvamından yumuşak olmalı Üzerini nemli bir bezle örtüp buzdolabında yarım saat dinlenmeye bırakın Tavada tereyağını eritip, un ve tuzu ekleyip kavurun Unun rengi hafif renk değiştirince ocağın altını kapatıp soğumaya bırakın Dinlenen hamuru 9 eşit parçaya bölün ve her birini elinizle yuvarlayarak bir kaba alın Üzerini kapatın Her bezeyi unlu nişasta karışımı serperek yufka büyüklüğünde açın Üzerine 2 kaşık eritilmiş tereyağı gezdirin Yufkanın 1/3’ünü sağından ve 1/3’ün solundan ortaya doğru katlayın Bıçak yardımıyla 3 eşit parçaya kesin Her bir parçanın ortasına hazırladığınız içten paylaştırın Üzerlerine bir kaşık eritilmiş tereyağı gezdirin ve her birini bohça şeklinde katlayın Diğer bezelere de aynı işlemi uygulayın Yağlanmış fırın tepsisine keteleri dizin Bir tatlı kaşığı zeytinyağı ile inceltilmiş yumurtayı üzerine sürüp, 180 dereceye ayarlanmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin Ilık servis yapın |
|