![]() |
Sini Kete |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sini Kete![]() Hamuru için 3/4 çay bardağı eritilmiş tereyağı 2 çay bardağı su 1 yumurta 1 çay kaşığı tuz Aldığı kadar un Aralara sürmek için Eritilmiş tereyağı Hamuru açmak için 2 yemek kaşığı nişasta 2 yemek kaşığı un İç malzeme için 3 yemek kaşığı tereyağı 1 su bardağı un 1 çay kaşığı tuz Üzeri için 1 yumurtanın sarısı Sini kete: Hamur için gerekli olan malzemeleri bir kaba alın ve 1 -2 dakika yoğurun ![]() ![]() ![]() ![]() Tavada tereyağını eritip, un ve tuzu ekleyip kavurun ![]() ![]() Dinlenen hamuru 9 eşit parçaya bölün ve her birini elinizle yuvarlayarak bir kaba alın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yağlanmış fırın tepsisine keteleri dizin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|