Lemiz |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Lemiz1 kg un 500 gr ıspanak 3 yumurta Tuz karabiber 1 çay bardağı zeytinyağı 2 soğan 2 yemek kaşığı tereyağı Su Lemiz: Ispanağı ayıklayıp iyice yıkayın ve ince doğrayın Soğanları ufak doğrayıp bir tavada zeytinyağıyla birlikte kavurun Yumurtaları kırıp karıştırın Ispanakları ilave edin Tuz ve karabiberle tatlandırın Ispanaklar kavrulunca ateşten alın Un, tuz ve alabildiği kadar suyu yoğurun ve tok bir hamur elde edin Cevizden biraz daha büyük parçalar kopararak oklava yardımıyla açın Her yufkanın yarısına harçtan paylaştırıp diğer yarısını üzerine kapatın Kenarlarını parmaklarınızla bastırarak kapatın ve bir tavada tereyağıyla (varsa sac üstünde) pişirin ve servis yapın |
|