Ayva Püreli Tart |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ayva Püreli TartHamur için 175 gr un 60 gr toz şeker 75 gr tereyağı 3 yumurta sarısı 1 tutam tuz 1 paket vanilya üzeri için 4 ayva 1 su bardağı süt 1 su bardağı toz şeker 1 paket vanilya 1 çay kaşığı tarçın Ayva püreli tart: Hamur için gerekli malzemeleri geniş bir kapta karıştırarak yoğurun Hamurdan yumurta büyüklüğünde bir parça koparıp streç folyoya sarın ve 30 dakika buzdolabında bekletin Kalan hamuru unlanmış tezgahta merdaneyle açın ve yağlayıp unladığınız tart kalıbına yerleştirin üzerine çatalla delikler açıp, 180 dereceye ayarlanmış fırında 30 dakika pişirin Ayvaların kabuklarını rendeleyin Geniş bir tencereye alıp üzerine şeker ve süt ekleyin Orta ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin Tarçın ve vanilya ekleyip karıştırarak püre haline getirin Soğumaya bırakın Buzdolabındaki hamuru merdaneyle açıp ince şeritler kesin Fırından çıkardığınız tartın içine hazırladığınız ayva püresini aktarın Hamur şeritlerini pürenin üzerine yerleştirip tekrar fırına verin Kızarıncaya kadar pişirin Servis yapın |
|