![]() |
Böğürtlenli Turta |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Böğürtlenli Turta![]() 2 ![]() 120 gr soğuk tereyağı 1 yumurta 1 su bardağı ince çekilmiş fındık (un halinde) Yarım su bardağı toz şeker Yarım paket kabartma tozu 1 paket vanilya İç malzeme için 500 gr böğürtlen 1 çay bardağı pudra şeker 2 yemek kaşığı buğday nişastası üzeri için 1 yumurta akı 1 çay bardağı file badem Böğürtlenli turta: Derin bir kasenin içine unu, toz şekeri, kabartma tozunu, vanilyayı ve fındık ununu alıp iyice karıştırın ![]() ![]() ![]() Diğer tarafta harç için gerekli malzemeleri bir kasede karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kalan hamuru da turta kalıbının büyüklüğünde açın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|