İçli Simit |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İçli Simit1 su bardağı ılık süt Yarım su bardağı ılık su 1 yemek kaşığı toz şeker 1 paket yaş maya (42 gr) 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı 1 yumurta 15 tatlı kaşığı tuz 4~45 su bardağı tam buğday unu İç harcı için 150 gr kaşar peyniri Yarım su bardağı küp doğranmış sucuk Üzeri için 2 yemek kaşığı pekmez 2 çay bardağı su Susam İçli simit: Mayayı ılık süt ve suyun içinde eritin Şeker, yağ, yumurta, tuz ve azar azar unu ekleyerek yoğurun Üzerini örterek 1 saat mayalanmaya bırakın Kaşar peynirini rendeleyip sucuk ile harmanlayın Hamurdan parçalar kopartıp unlanmış tezgahta elinizle bastırarak açın İçine sucuklu peynirden bir miktar yerleştirip kapatın Her birini önce pekmezli suya daha sonra bolca susama bulayıp yağlı kağıt serili tepsiye dizin 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin Servis yapın |
|