Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
börek, havuçlu, lahanalı

Lahanalı Ve Havuçlu Börek

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Lahanalı Ve Havuçlu Börek





4 yufka
3 havuç
500 gr beyaz lahana
3 soğan
3 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
Tuz
Karabiber

Sos için
2 yumurta
Yarım su bardağı süt
1 su bardağı ayçiçeği yağı

üzeri için
Susam

Lahanalı ve havuçlu börek:
Havuçları rendeleyin Lahanayı temizleyip ince doğrayın Soğanları ince kıyın Ayrı tavalarda ayçiçeği yağı ekleyerek soteleyin Tuz ve karabiberle tatlandırın Yumurta, süt ve ayçiçeği yağını bir kapta çırpın

Yufkaları tezgaha serip üzerilerine sostan sürün Yufkaların kenarlarını içe doğru katlayın Her birinin bir kenarına 3 ayrı malzemeyi yayın ve rulo yapın Son yufkayı tezgaha yayıp üzerine sostan sürün ve kare şekline getirin Hazırladığınız rulo hamurları kare yufkanın kenarına üst üste gelecek şekilde yerleştirin ve hepsini birlikte yine rulo şeklinde sarın Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin

üzerine kalan sosu sürüp susam serpiştirin 180 dereceye ayarlanmış fırında 35 dakika pişirin Dilimleyip sıcak veya ılık servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.