Sarımsaklı Ve Mozarellalı Pizza |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sarımsaklı Ve Mozarellalı Pizza3 su bardağı un 5 gr kuru maya 1 çay bardağı ayçiçeği yağı 1 çay bardağı ılık süt 1 tatlı kaşığı toz şeker Yeterince ılık su Tuz 1 yemek kaşığı mısır unu Sosu için 6 domates 1 yemek kaşığı domates salçası 8 dal taze fesleğen veya 1 çay kaşığı kuru fesleğen Kekik 3 diş sarımsak 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı toz şeker Tuz Karabiber Üzeri için 300 gr mozarella peyniri Fesleğen yaprakları Sarımsaklı ve mozarellalı pizza: Unu derin bir kaba alın Üzerine tuz, toz şeker ve mayayı ekleyip karıştırın Ortasını havuz şeklinde açtıktan sonra ayçiçeği yağı ve sütü ekleyin Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yavaş yavaş ılık suyu ekleyerek yoğurun Üzerine nemli bir bez örterek 45 dakika mayalanması için bekletin Diğer tarafta sos için tüm malzemeleri sos tenceresine aktarıp 10 dakika kısık ateşte pişirin Mayalanan hamuru ikiye bölüp yuvarlayın Üzerine mısır unu serperek merdane yardımıyla çok kalın olmayacak şekilde açın 30 cm çapındaki tepsiyi yağladıktan sonra hamuru yerleştirin Üzerine sostan yayıp, mozarella dilimlerini yerleştirin Fesleğen yapraklarını da serptikten sonra önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin Sıcak servis edin Sosu mutfak robotundan geçirip çiğ olarak da pizza üzerine sürebilirsiniz Sosu pizzanın üzerine sulu olarak yaymayın Aksi takdirde yumuşar |
|