Minik Sandviç Ekmekleri |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Minik Sandviç Ekmekleri1 yumurta Yarım su bardağı zeytinyağı 1 su bardağı süt 1 tatlı kaşığı tuz 2 yemek kaşığı toz şeker 2 tatlı kaşığı kuru maya 35~4 su bardağı tam buğday unu Üzeri için 1 yumurta sarısı Yulaf ezmesi Ayçekirdeği içi Keten tohumu Minik sandviç ekmekleri: Yumurta, zeytinyağı, süt, tuz, şeker ve mayayı geniş bir kasede karıştırın Unu azar azar ekleyip yoğurun Gerekirse un ilavesi yapın Üzerini örterek 45 dakika mayalanmaya bırakın Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin Üzerlerine yumurta sarısı sürüp yulaf ezmesi, ayçekirdeği ve keten tohumu serpiştirip 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin Soğuduktan sonra servis yapın |
|