Bergama Tulum Peyniri İle Köy Usulü Domatesli Tart |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bergama Tulum Peyniri İle Köy Usulü Domatesli TartHamuru için 3 su bardağı un 3 çay kaşığı kuru maya 1 çay kaşığı esmer şeker 2 yumurta 4 çay kaşığı krema 1 kahve fincanı süt 1 tutam tuz İç harcı için 7~8 taze soğan Tereyağı 1 dal taze sarımsak 1 yemek kaşığı kıyılmış taze ot (fesleğen~kekik) 175 gr keçi peyniri 75 gr Bergama tulum peyniri 75 gr labne peyniri 2 çay kaşığı un 75 ml krema 10~12 kiraz domates Karabiber Bergama tulum peyniri ile köy usulü domatesli tart: Hamur için malzemeleri yoğurun üzerini örterek buzdolabında bekletin Soğanı ince doğrayıp tereyağında hafif kavurun Fesleğen, taze sarımsak, kekik ekleyip ocaktan alın Tulum peyniri, labne peyniri, keçi peyniri, krema ve unu ekleyip karıştırın Hamuru yağlanmış tart kalıbına yerleştirip çatalla üzerine delikler açın Peynir karışımını tart tabanına doldurun ve üzerine kiraz domatesleri yerleştirin 170 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin Karabiber serpip ılık servis yapın |
|