Kuşkonmazlı Ve Keçi Peynirli Kiş |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuşkonmazlı Ve Keçi Peynirli Kiş8 kuşkonmaz (sapları soyulmuş) 50 gr tereyağı 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı 1 küçük soğan (ince kıyılmış) 2 yumurta 250 ml krema 55 gr keçi peyniri Tuz Karabiber Hamur için 190 gr un Yarım tatlı kaşığı tuz 115 gr margarin 2~3 yemek kaşığı soğuk su Kuşkonmazlı ve keçi peynirli kiş: Hamur için un ve tuzu karıştırma kasesine eleyip ekmek gibi ufalanıncaya kadar yağı yedirin Azar azar suyu ekleyip hamuru top haline getirin Hamuru yağlanmış tart kalıbına yayın ve üzerine yağlı kağıt serin Üzerine ağırlık yapması için kuru fasulye yerleştirin 180 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin Kağıdı ve fasulyeleri alıp hamuru sertleşinceye kadar 5 dakika daha pişirin Soğumaya bırakın Kuşkonmazların sert olmayan saplarını ince doğrayın İnce doğranmış soğan ile tavada yumuşayıncaya kadar ayçiçeği yağı ile kavurun Kuşkonmaz karışımını tart tabanına yayın Bir kasede yumurta ile kremayı çırpın Peynir, tuz ve karabiberi ekleyip tartın üzerine dökün Kalan kuşkonmazları iç malzemenin üzerine çark biçiminde dizin ve tekrar fırına vererek üzeri sertleşinceye kadar yaklaşık 25–30 dakika pişirin Dilimleyerek servis yapın |
|