Soğanlı Poğaça |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Soğanlı Poğaça1 soğan 1 su bardağı ceviz içi 30 gr tereyağı Tuz Kırmızı pul biber Karabiber Hamuru için 4 su bardağı un 1 çay bardağı ılık su 1 çay bardağı ılık süt 1 yumurta 1 yumurta akı 42 gr yaş maya 1 yemek kaşığı toz şeker 75 gr tereyağı (oda sıcaklığında) 1 tatlı kaşığı tuz Üzeri için 1 yumurta sarısı Susam Çörek otu Soğanlı poğaça: Soğanı küp şeklinde doğrayıp tereyağında kavurun Tuz, pul biber ve karabiber ekleyip soğumaya bırakın Maya, şeker, su ve sütü küçük bir kasede maya eriyinceye kadar karıştırın Un, tuz, tereyağı, yumurta, yumurta akı ve mayayı geniş bir kabın içerisinde yoğurun Kavurduğunuz soğan ve cevizi ekleyip tekrar yoğurun Üzerini örterek 40 dakika mayalanmaya bırakın Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörekotu serpin 180 dereceye ayarlanmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin Sıcak servis yapın |
|