![]() |
İsırganlı Katmer |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İsırganlı KatmerGerekli malzemeler 4 su bardağı un Yarım çay bardağı zeytin yağ Yarım paket yaş maya 2 çay kaşığı tuz Yeteri kadar su İç harcı için malzeme 1 adet kuru soğan 1 demet ısırgan otu 1 su bardağı lor 100 gram dil peyniri Yeteri kadar tuz ve karabiber 1 adet yumurta Üzeri için Tere yağ ![]() Isırganlı Katmer Tarifi Derin bir yoğurma kabının içine, un, zeytin yağ, tuz, ılık su, yaş mayayı koyun ve 10 dakika yoğurun Yoğurduğunuz hamurun üzerini temiz havlu ile kapatın ve mayalanması için kenara kaldırın Bu esnada iç harcını hazırlamaya başlayın Bir kabın içine ısırgan otunu elinize eldiven veya bir poşet geçirerek ince ince doğrayın Üzerine kuru soğanı küp küp doğrayıp, lor peynirini, dil peynirini, tuzu, karabiberi, yumurtayı ilave edip karıştırın Dinlemiş olan hamuru 5 e bölün Her bir hamur parçasını merdane ile açabildiğiniz kadar ince açın Açtığınız bezenin yarısına, ısırganlı harcın beşte biri koyun ve diğer yarısını üzerine kapatın Uçlarını elinizle ıslayıp parmaklarınızla bastırarak kilitleyin Kalan 4 hamur parçasını da aynı şekilde hazırlayın Büyükçe bir teflon tavaya katmerlerinizi teker teker koyun ve yukarı gelen yüzüne çok az tere yağ sürüp önlü arkalı pişirin |
![]() |
![]() |
|