Kahiyye |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
KahiyyeMalzeme İki su bardağı şeker Üç adet yumurta Bir kilogram baklavalık un Bir kilogram tuzsuz taze koyun peyniri Bir su bardağı su İki yemek kaşığı tereyağı Bir çay kaşığı tuz Kahiyye Tarifi Dört su bardağı un, yumurta, su, tereyağı ve tuz ile yumuşak bir hamur yoğuruyoruz Mandalina büyüklüğünde bezeler koparıyoruz Becerileri de un serpilmiş bir zemin üzerinde hafifçe yoğuruyoruz Üstüne temiz bir bezle örterek, yarım saat boyunca dinlendiriyoruz Bezelerin üzerine biraz nişasta serpip, biraz da unu serperek incecik açıyoruz Temiz bir çarşafı, açtığımız bezelerin üzerine seriyoruz ve nemini alması için bekliyoruz Peyniri rendeliyoruz şekerle karıştırıyoruz Yufkanın bir tanesi mutfak ters kal alın üzerine yayıyoruz Üzerine harcı serpiştiriyoruz Yufkaları yan taraflarından orta tarafa doğru bohça şeklinde kapatıyoruz Sıcak sacın üzerinde yufkalarımızı pişiriyoruz Servis edeceğim zaman üzerine sıcak pekmez gezdirerek sunuyoruz |
|