Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ayvalı, çöreği

Ayvalı Ay Çöreği

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ayvalı Ay Çöreği





Hamur için
1 yumurta sarısı
1 çay bardağı süt
100 gr margarin
25 su bardağı un
Yarım su bardağı pudraşeker

İç malzeme için
1 su bardağı rendelenmiş ayva
1 çay bardağı tozşeker
1 su bardağı çekilmiş fındık
1 çay bardağı kuru üzüm
1 tatlı kaşığı tarçın

Üzeri için
1 çay bardağı pudraşeker
antepfıstığı

Ayvalı ay çöreği:
Oda ısısında bekletilmiş margarin, süt, pudraşeker ve yumurta sarısını bir kaba alıp karıştırın Unu azar azar yedirerek ekleyip yoğurun Hamuru 20 eşit parçaya bölüp üzerini nemli bezle örtün ve 20 dakika bekletin

İç malzeme için ayva, fındık, üzüm, tarçın ve tozşekeri bir kapta karıştırın Hamur parçalarını un serpilmiş tezgahın üzerine alıp merdane ile tek tek çay tabağı büyüklüğünde açın Hamurların kenar kısımlarına ayvalı iç malzemeden ilave edin Rulo yapıp uçlarını birleştirin ve ay çöreği şekli verin

Hamurları yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin Ilınınca pudraşeker ve
antepfıstığı serpip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.