Pazılı Mantı |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Pazılı MantıHamur için 3 su bardağı un 2 yumurta 15 çay bardağı su 1 tutam tuz İç malzeme için Yarım demet pazı 1 tavuk göğüs eti 1 soğan 2 çorba kaşığı zeytinyağı Tuz karabiber Sos için 1 havuç 1 soğan 1 pazı yaprağı 1 portakalın rendelenmiş kabuğu 1 tatlı kaşığı kekik 3 çorba kaşığı zeytinyağı Tuz Pazılı mantı: Unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını havuz gibi açınYumurtalar, su ve tuzu ekleyip karıştırınPürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurunÜzerini nemli bir bezle örtüp 20 dakika bekletinPazıyı temizleyip ince şeritler şeklinde doğrayınSoğanı temizleyip kıyınTavuk etini parçalara doğrayıp iyice yumuşayana kadar haşlayınSüzüp tel tel ayırın Zeytin yağını tavada ısıtıp soğan ve pazıyı 7-8 dakika karıştırarak soteleyinTuz ve karabiber serpinEti ilave edip 5 dakika daha kavurun Hamuru unlanmış zemine alıp 2 eşit bezeye ayırın Bezeleri tek tek merdane ile yufka inceliğinde açınİç malzemeyi hamurun üzerine belli aralıklarla yayın Diğer hamuru üzerine kapatıp tırtıllı hamur kesiciyle 2 santimlik (iç malzeme ortada olacak şekilde) karelere kesinMantıları kaynar tuzlu suya atıp haşlayın Sosu için havucu temizleyip rendeleyinSoğanı soyup rendeleyin Pazının sert kısımlarını temizleyip incecik kıyınYağı tavada kızdırıp havuç,soğan ve pazıyı sık sık karıştırarak iyice yumuşayana kadar soteleyin Portakal kabuğu, kekik ve tuzu ekleyip 5 dakika daha kavurun Mantıyı süzüp tencereye alın Üzerine sosu döküp kısık ateşte bir taşım kaynatınOcaktan alıp servis yapın |
|