Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
etli, kuşbaşı, pide

Kuşbaşı Etli Pide

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuşbaşı Etli Pide





Hamuru için
4 su bardağı un
1 su bardağı ılık süt
40 gr yaş maya
1 yumurta sarısı
1 yumurta
1 kahve fincanı tereyağı
2 çorba kaşığı ayçiçeği yağı
Tuz

İç malzeme
400 gr kuşbaşı kuzu eti
3 domates
3 sivribiber
2 yemek kaşığı tereyağı
Yarım tatlı kaşığı tuz
Yarım tatlı kaşığı karabiber
50 gr kaşarpeyniri

Kuşbaşı etli pide:
Mayayı ılık sütte eritin ve kabarana kadar bekletin Tereyağını eritin Unu yoğurma kabına aktarın Ortasını açın ve erittiğiniz tereyağını, yumurtayı, mayalı sütü ve tuzu ekleyip yoğurun Üzerini nemli bir bezle örtüp iyice kabarana kadar ılık bir ortamda bekletin Tereyağını tavada eritin ve kuzu etini ekleyin Suyunu çekinceye kadar kavurun Domates ve biberleri doğrayıp ekleyin Tuzla tatlandırıp etler yumuşayana kadar pişirin Hamuru 8 parçaya ayırıp her birini oval şekilde açın Harcı hamurların üzerine yayın Kenarlarını içe doğru kıvırın Üzerlerine fırça yardımıyla ayçiçeği yağı ve yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin Fırından almadan önce üzerine rendelenmiş kaşarpeyniri serpiştirip 2-3 dakika daha pişirin Sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.