Kıymalı Açma Börek |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kıymalı Açma Börek1 tepsi börek için Hamur için 4 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 yumurta 1 çay bardağı ayçiçeği yağı 1 çay bardağı yoğurt 1 çay kaşığı tuz 1 çorba kaşığı sirke 1 kahve fincanı su 100 gr tereyağı Hamuru açmak için 3 çorba kaşığı un 3 çorba kaşığı buğday nişastası Kıymalı iç malzeme 300 gr kıyma 1 soğan 2 havuç 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık 2 çorba kaşığı kuşüzümü 2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz 1 çay kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber 1 çay kaşığı tarçın Kıymalı açma börek: Un ve kabartma tozunu eleyip harmanlayın Yumurta,ayçiçeği yağı, su, yoğurt, tuz ve sirkeyi karıştırın Unlu karışımdan ekleyip yoğurun Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 20 dakika bekletin Soğanı soyup kıyın Havuçları rendeleyin Kıymayı kavurup soğan ve havucu ekleyin Dolmalık fıstık, kuşüzümü, kıyılmış maydanoz, tuz ve baharatı ilave edin 5 dakika daha kavurun Üç çorba kaşığı un ve buğday nişastasını harmanlayın 100 gr tereyağını eritin Hamuru 12 eşit bezeye ayırın Üzerlerine nişastalı un serperek oklavayla 35-40 santim çapında açın Fırın tepsisini yağlayın Açtığınız üç yufkayı aralarına eritilip ılınmış tereyağından sürerek tepsiye alın Üzerine kıymalı iç malzemenin üçte birini yayın Kalan yufkalarıda aynı şekilde hazırlayın Dışa sarkan yufkaların kenarlarını içe doğru kıvırarak toparlayın Kalan tereyağını eritip yufkanın üzerine sürün Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 dakika pişirin Dilimleyin ve kiraz domatesle süsleyip servis yapın |
|