Patlıcanlı Kiş |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Patlıcanlı KişHamur için 1 su bardağı un 75 gr tereyağı 1 tutam tuz 4 yemek kaşığı soğuk su İç harcı için 3 patlıcan 15 gr tereyağı 1 yemek kaşığı un 15 çay bardağı süt 150 gr rendelenmiş kaşarpeyniri 1 diş sarımsak Tuz Patlıcanlı kiş: Tereyağını küp şeklinde doğrayıp mutfak robotunda un, su ve tuz ile birlikte 3 dakika kadar karıştırın Hamuru mutfak tezgahına alarak yoğurun Merdane yardımıyla hafif açarak kare şekli verin 15 dakika kadar naylon poşet içinde buzdolabında dinlendirin Patlıcanları yıkayıp fırın ızgarasında yumuşayıncaya kadar közleyin Kabuklarını soyup iri doğrayın Kararmamaları için bir süre limonlu suda bekletin Tereyağını tencerede eritin Unu ilave edip hafifçe kavurun Sudan çıkarıp süzdüğünüz patlıcanları ekleyip karıştırın Sütü ilave edin Bir kaç dakika daha pişirerek ocaktan alıp ılınmaya bırakın Buzdolabından çıkardığınız hamuru tart kalıbının içerisine bastırarak yayın Patlıcanlı karışımı hamurun üzerine aktarın Üzerine kaşarpeyniri serpiştirin 180 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin Ilık servis yapın |
|