![]() |
Üç Renkli Lahanalı Börek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Üç Renkli Lahanalı Börek![]() 4 yufka İç malzeme için 3 havuç 500 gr karalahana 500 gr beyaz lahana 4 soğan 3 çorba kaşığı sıvıyağ Tuz karabiber Sos için 2 yumurta Yarım su bardağı süt 1 su bardağı sıvıyağ Üzeri için 1 çorba kaşığı çörekotu Üç renkli lahanalı börek: Börek sosu için yumurta, süt ve sıvıyağı çukur bir kapta çırpma teli ile çırpın ![]() İç malzeme için havuçları temizleyip rendeleyin ![]() ![]() ![]() Tavada 1 kaşık yağı kızdırıp soğanın üçte birini ve karalahanayı ekleyin ![]() ![]() ![]() ![]() Devamlı karıştırarak 3-4 dakika soteleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Birinci yufkayı tezgaha serip üzerine sosu sürün ![]() ![]() Karenin kenarına havucu uzunlamasına yayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hazırladığınız havuçlu karalahanalı ve beyaz lahanalı rulo hamurları kare yufkanın kenarına üst üste gelecek şekilde yerleştirin ve hepsini birlikte kalın rulo şeklinde sarın ![]() Rulo böreği yağlı kağıtla kaplı fırın tepsisine yerleştirin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|