Beyazpeynirli, Domatesli Ve Otlu Tartölet |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Beyazpeynirli, Domatesli Ve Otlu Tartölet![]() 250 gr un 1 çay kaşığı tuz 125 gr tereyağı 1 yumurta sarısı 3 yemek kaşığı soğuk su 12 büyük kiraz domates 2 diş sarımsak 1 yemek kaşığı kuru kekik 4 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz ve taze karabiber Otlu peynir harcı için 80 gr yumuşak beyazpeynir 1 büyük yumurta 150 ml krema 4 yemek kaşığı doğranmış taze karışık ot (maydanoz fesleğen mercanköşk veya frenksoğanı) 75 gr sert beyazpeynir Frenk maydanozu Tuz ve taze karabiber Beyazpeynirli, domatesli ve otlu tartölet: Tuz, tereyağı, yumurta sarısı ve soğuk suyu mutfak robotunda karıştırın Unu eleyerek ekleyin Tezgaha un serperek hamuru yoğurun Bir naylon poşet içerisinde buzdolabında 30 dakika bekletin Tartölet kalıplarını yağlayın Hamuru kalıplara yerleştirin 15 dakika buzdolabında beklettikten sonra 200 dereceye ayarlı fırında pişirin Kalıplardan çıkarıp soğumaya bırakın Yumuşak peynir, yumurta, krema ve otları bir kasede iyice karıştırın Karışımı tartöletlerin içine paylaştırın Sert beyazpeyniri küp şeklinde doğrayıp tartöletlerin üzerine birer tane yerleştirin Kiraz domatesleri ortadan ikiye bölün Peynirlerin üzerine ekleyip 160 dereye ayarlı fırında 15 dakika pişirin Maydanozla süsleyerek servis yapın
|
|
|
|