Etli Mantı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Etli Mantı![]() 4 su bardağı un 2 yumurta 50 gr margarin 250 gr kıyma 1 demet maydanoz 1 soğan 2 su bardağı yoğurt pulbiber tuz 3 diş sarımsak 1 paket et suyu tableti 2 çorba kaşığı salça Etli mantı: Unu bir kaba eleyin Ortasını havuz gibi açıp yumurta ve tuzu ekleyin Azar azar su ilave ederek orta sertlikte pürüzsüz bir hamur yoğurun Hamuru iki bezeye ayırın ve her bir hamuru ince yufka şeklinde açın 1 5 santim büyüklüğünde kareler kesin İç malzeme için soğanı temizleyip kıyın Maydanozu temizleyip kıyın Bir kasede kıyma, kıyılmış soğan, maydanoz, tuz, karabiber ve pulbiberi harmanlayın Kare hamurların ortalarına iç malzemeyi ufak parçalar halinde paylaştırın Köşeleri ortada birleştirerek şekil verin Birbirlerine yapışmamaları için unlanmış tepsiye dizin Geniş bir tencerede suyu kaynatıp mantıları ilave edin Hafifçe yumuşayana kadar, yapışmaması için arada bir karıştırarak pişirin Mantı suyunun yarısını süzüp ayırın Sarımsakları soyup ezin Yoğurda ilave edip karıştırın Margarini tavada eritip salça, pulbiber, tuz, yarım çay bardağı su ve 1 paket et suyu tabletini ilave edip 2-3 dakika pişirin Sosu mantı tenceresinin içine ekleyip karıştırın Servis tabaklarına paylaştırıp üzerlerine sarımsaklı yoğurt dökün Sıcak servis yapın
|
|
|
|