Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
açık, ağzı, mantı

Ağzı Açık Mantı

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ağzı Açık Mantı





500 gr un
2 yumurtanın sarısı
1 tatlı kaşığı tuz
su

İç malzeme için
300 gr yağsız kıyma
1 soğan
tuz
karabiber

Üzeri için
1 su bardağı yoğurt
15 gr tereyağı
1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber

Ağzı açık mantı:
Unu, hamur yoğurma kabına eleyip ortası nı havuz gibi açın Yumurta sarıları, tuz ve azar azar su ilave ederek orta sertlikte bir hamur elde edinceye kadar yoğurun Hamura top şekli verip üzerini bir bezle örtün ve 15 dakika dinlendirin

İç malzeme için soğanı temizleyip ince ince kıyın Kıyma, tuz ve karabiberi ilave edip yoğurun
Hamuru üç bezeye ayırın Her bir bezeyi un serpilmiş tezgahın üzerinde hazır yufkadan biraz daha kalınca açın Yufkaları dörder santim çapında yuvarlaklar şeklinde kesin

Her yuvarlağın ortasına iç malzemeyi paylaştırın ve ortasından tutup birleştirin Yağlanmış fırın tepsisine dizip bir su bardağı kadar su ilave edin Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında arada bir suyu bittikçe su ilave ederek pişirin

Üzeri için tereyağını bir tavada eritip toz kırmızıbiberi ekleyin Mantıyı servis tabağına alın Üzerine yoğurt ve tereyağlı sosu gezdirerek dökün Sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.