Hamsili Tava Böreği |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hamsili Tava Böreği500 gr hamsi 2 yufka 1 soğan Yarım demet maydanoz Tuz Kızartma için sıvıyağ Hamsili tava böreği: Hamsileri temizleyip kılçıklarını çıkarın Bol suda yıkayıp süzgece alın Soğanı soyup robotta kıyın Maydanozu ayıklayıp yıkayın ve süzün Hamsileri, maydanozla birlikte robottaki soğana ilave edip tuz ekleyin ve kıyın Yufkaları 8-10 cm eninde şeritler halinde kesin Uç kısımlarına hazırladığınız hamsili iç malzemeden 1 kaşık kadar ekleyip üçgen katlayarak sarın Uç kısımlarını su ile ıslatarak yapışmasını sağlayın Hazırladığınız börekleri kızgın yağa atıp iki taraflı kızartın Kâğıt havlu üzerine çıkarıp fazla yağını çektirin Sıcak olarak servis yapın Afiyet olsun |
|