Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
böreği, hamsili, tava

Hamsili Tava Böreği

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hamsili Tava Böreği





500 gr hamsi
2 yufka
1 soğan
Yarım demet maydanoz
Tuz
Kızartma için sıvıyağ

Hamsili tava böreği:
Hamsileri temizleyip kılçıklarını çıkarın Bol suda yıkayıp süzgece alın Soğanı soyup robotta kıyın Maydanozu ayıklayıp yıkayın ve süzün Hamsileri, maydanozla birlikte robottaki soğana ilave edip tuz ekleyin ve kıyın

Yufkaları 8-10 cm eninde şeritler halinde kesin Uç kısımlarına hazırladığınız hamsili iç malzemeden 1 kaşık kadar ekleyip üçgen katlayarak sarın Uç kısımlarını su ile ıslatarak yapışmasını sağlayın

Hazırladığınız börekleri kızgın yağa atıp iki taraflı kızartın Kâğıt havlu üzerine çıkarıp fazla yağını çektirin Sıcak olarak servis yapın Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.