Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ekmek, haşhaşlı, yumurtalı

Yumurtalı Ve Haşhaşlı Ekmek

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yumurtalı Ve Haşhaşlı Ekmek





Yarım su bardağı ılık süt
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 paket instant maya
3 yumurta
25 gr tereyağı
2 yemek kaşığı haşhaş tohumu
3 su bardağı ekmek unu
1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı su

Yumurtalı ve haşhaşlı ekmek:
Süt, şeker, yumurta, tereyağı ve tuzu bir kasede karıştırın Un, maya ve haşhaş tohumunu ekleyip yoğurun Üzerini örterek 35 dakika mayalanmaya bırakın

Kare bir kalıbı yağlayın Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayın ve kalıbın içine dizin 30 dakika daha dinlendirin Yumurta sarısı ve suyu karıştırıp fırça yardımıyla hamurların üzerine sürün ve 200 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirin Ilık servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.