![]() |
Yılbaşı Ekmeği |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yılbaşı Ekmeği![]() 500 gr un 40 gr yaş maya 75 gr tozşeker 1 yumurta 1 tutam tuz 1 tutam tarçın 250 gr tereyağı 170 gr süt 150 gr kuru üzüm 65 gr rom 100 gr badem 1 portakalın rendelenmiş kabuğu Üzeri için: 75 gr tereyağı 75 gr tozşeker 50 gr pudraşeker Yılbaşı ekmeği: Sos tenceresinde romla birlikte üzümleri beş dakika kadar kaynatın ![]() ![]() ![]() ![]() Sütü ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() Unu bir kaba eleyin ![]() ![]() ![]() ![]() Hamuru un serpilmiş tezgahın üzerine alın ![]() ![]() ![]() ![]() Üzeri için tereyağını eritip pudraşeker ve tozşekerle karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|