Keçiboynuzu Pekmezli Ekmek |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Keçiboynuzu Pekmezli Ekmek35 su bardağı un 1 paket instant maya Yarım su bardağı ılık süt Yarım su bardağı ılık su 1 yemek kaşığı toz şeker Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı 1 yemek kaşığı keçiboynuzu pekmezi 1 çay kaşığı tuz üzeri için 1 yemek kaşığı keçiboynuzu pekmezi Yarım çay bardağı su Beyaz haşhaş tohumu Keçiboynuzu pekmezli ekmek: Un ve mayayı geniş bir kabın içinde harmanlayın Su, süt, pekmez, tuz, şeker, tereyağını ekleyip 5 dakika yoğurun üzerini örtüp 1 saat mayalandırın Kabaran hamuru tezgaha alıp havasını çıkartarak yoğurun Hamurdan küçük parçalar kopartıp yuvarlayın ve tepsiye çiçek ekmek şeklinde ve farklı şekillerde dizin üzerini temiz bir mutfak beziyle örterek 40 dakika ılık bir ortamda dinlendirin Pekmez ile suyu karıştırıp fırça ile hamurların üzerine sürün Haşhaş tohumu serpiştirip 190 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin |
|