Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ekmek, keçiboynuzu, pekmezli

Keçiboynuzu Pekmezli Ekmek

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Keçiboynuzu Pekmezli Ekmek





35 su bardağı un
1 paket instant maya
Yarım su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı toz şeker
Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı
1 yemek kaşığı keçiboynuzu pekmezi
1 çay kaşığı tuz

üzeri için
1 yemek kaşığı keçiboynuzu pekmezi
Yarım çay bardağı su
Beyaz haşhaş tohumu

Keçiboynuzu pekmezli ekmek:
Un ve mayayı geniş bir kabın içinde harmanlayın Su, süt, pekmez, tuz, şeker, tereyağını ekleyip 5 dakika yoğurun üzerini örtüp 1 saat mayalandırın

Kabaran hamuru tezgaha alıp havasını çıkartarak yoğurun Hamurdan küçük parçalar kopartıp yuvarlayın ve tepsiye çiçek ekmek şeklinde ve farklı şekillerde dizin üzerini temiz bir mutfak beziyle örterek 40 dakika ılık bir ortamda dinlendirin

Pekmez ile suyu karıştırıp fırça ile hamurların üzerine sürün Haşhaş tohumu serpiştirip 190 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.