Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
aromalı, buğday, ekmeği, tam

Aromalı Tam Buğday Ekmeği

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Aromalı Tam Buğday Ekmeği





200 ml ılık su
1 çay bardağı ılık süt
3 su bardağı tam buğday unu
1 paket instant maya
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı kıyılmış taze kekik
Tuz
2~3 yemek kaşığı yulaf ezmesi
2 yemek kaşığı süt (ekstra)

Aromalı tam buğday ekmeği:
Un, tuz ve mayayı geniş bir kapta harmanlayın Ilık su ve sütü ekleyip yoğurun Ele yapışmayan, yumuşak bir hamur için gerekirse un ilavesi yapın Sarımsağı rendeleyerek hamura ekleyin Kekik ilave edin ve karıştırın üzerini örterek ılık bir ortamda 1 saat mayalanmaya bırakın Mayalanan hamurdan küçük parçalar kopartıp yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı dizin üzerlerine fırçayla süt sürün ve yulaf ezmesi serpiştirin 200 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.