![]() |
Zeytinli Ekmek-2 |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zeytinli Ekmek-2![]() 350 gr ekmek unu 200 gr tam buğday unu ya da kepekli un 300 ml ılık su 75 ml sızma zeytinyağı 100 gr zeytin (çekirdeği çıkarılmış ve küçük kesilmiş) 12 gr taze maya 10 gr tuz (zeytin tuzluysa tuz miktarını azaltın) İsteğe göre 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber veya kekik Zeytinli ekmek: Mayayı oda sıcaklığındaki suyun yarısı ile eritin ![]() ![]() ![]() ![]() Kalan suyu ve zeytinyağını ekleyin ve yoğurmaya devam edin ![]() ![]() ![]() Hamuru oval şekillendirin ve üzerine biraz un serpiştirdikten sonra derin bir kaba alın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hamuru 2-3 dakika kadar yoğurun ve elinizle unladığınız tezgahta yayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Önceden ısıtılmış 220 derecede fırına ekmeğinizi yerleştirmeden önce bıçakla üzerini hafifçe çentikleyin ![]() ![]() ![]() ![]() “Hamur yoğurma işlemini eğer mixer’de yapacaksanız tüm malzemeleri ve suda erittiğiniz mayayı birlikte karıştırın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|