07-16-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Amerikan Kurabiyesi Yulaf Ezmeli Kurabiye Tarifi
Malzemeler:
[*]1 bardak oda sıcaklığında, yumuşak tereyağı,[*]1 bardak beyaz toz şeker,[*]3/4 bardak esmer toz şeker,[*]2 yumurta,[*]1 paket toz vanilya,[*]2 bardak un,[*]1 tatlı kaşığı karbonat,[*]1 çay kaşığı tuz,[*]15 tatlı kaşığı toz tarçın,[*]3 bardak yulaf ezmesi
Yapılışı:
[*]Orta büyüklükte bir kasede tereyağı, esmer ve beyaz şekerleri mikserle çırparak krema haline getirin Yumurtaları birer birer kırıp çırpmaya devam edin Vanilyayı ekleyip karıştırın[*]Un, karbonat, tuz ve tarçını bir süzgeçten eleyin Tereyağlı karışıma ekleyip mikserin orta devrinde çırparak homojen bir hamur elde edin[*]Yulaf ezmesini ilave edip karıştırın Üzerini streç filmle kapayıp buzdolabında iki saat bekletin[*]Fırını 190 dereceye ısıtın[*]İki tane fırın tepsisinin içine yağlı kağıt serin Hamuru ceviz büyüklüğünde toplar şeklinde avucunuzda yuvarlayın Tepsiye yerleştirirken aralarında en az 5 santim aralık bırakın Hamur toplarını, toz şekere batırdığınız çatalın dişleriyle bastırarak yassı hale getirin[*]Önceden ısıttığınız fırında 12-14 dakika kadar pişirin Fırın tepsisinde 5 dakika soğutup, ardından fırının içinden çıkan soğutma rafı üzerine aktararak soğumaya bırakın
|
|
|