Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
korova, kurabiyesi, süperrrrrrrrrrrr

Korova Kurabiyesi (Süperrrrrrrrrrrr)

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Korova Kurabiyesi (Süperrrrrrrrrrrr)



Korova Kurabiyele Malzemeler
  • 1+1/4 su bardağı (175 gram) un
  • 1/3 su bardağı (30 gram) kakao
  • 1/2 çay kaşığı karbonat
  • 150 gram tuzsuz tereyağı, oda sıcaklığında
  • 2/3 su bardağı (120 gram) kahverengi şeker
  • 1/4 su bardağı (50 gram) beyaz şeker
  • 1/2 çay kaşığı fleur de sel VEYA 1/4 çay kaşığı deniz tuzu
  • 1 çay kaşığı vanilya özütü*
  • 150 gram bitter çikolata (p kakao), irice kıyılmış
* Vanilya özütü marketlerde satılan toz vanilinle aynı şey değildir Sentetik bir madde olduğu için ben tariflerimde vanilin kullanmıyorum Vanilya özütü – yurtdışında “vanilla extract” olarak geçiyor – ortadan ikiye kesilmiş vanilya çubukları uzun bir süre alkolde bekletilerek elde ediliyor Türkiye’de bazı şarküteriler dışında maalesef bulunmuyor Yurtdışına giden tanıdıklarınıza ısmarlayabilir veya evde kendiniz de hazırlayabilirsiniz Şu yazıdaki fotoğrafta aşamalarını görebileceğiniz vanilya özütünü evde hazırlamak için ufak boy kapaklı bir şişeye ortadan boylamasına ikiye kestiğiniz 3 adet vanilya çubuğunu sokup üzerini 1 su bardağı votka ile dolduruyorsunuz Güneş almayan bir yerde ara sıra çalkalamak suretiyle 2 ay sakladıktan sonra linkteki fotoğraftaki gibi rengi zaman içinde koyulaşacaktır Yapılışı [*]Tarifi uygulamaya başlamadan yaklaşık yarım saat önce tereyağını buzdolabından çıkartıp oda sıcaklığına gelmesini sağlayın[*]Un, kakao ve karbonatı bir kaba eleyin ve bir kenara ayırın[*]Tereyağını karıştırma kabınızda iyice yumuşayana kadar çırpın Kahverengi şekeri, beyaz şekeri, vanilya özütünü ve tuzu ekleyip 2-3 dakika daha çırpmaya devam edin Ardından elediğiniz kuru malzemeleri ekleyip mümkün olduğunca az karıştırmaya dikkat ederek bir hamur elde edin[*]İrice kıydığınız çikolata parçalarını da ekleyip bir araya gelene kadar biraz daha karıştırın[*]Hamuru tezgaha alıp ellerinizin yardımıyla toparlayın ve ikiye bölün[*]Hamurun her iki yarısını da 4 cm çapında silindir haline getirip streç filme sarın ve buzdolabında en az 2 saat (ben 3 saat beklettim) soğumaya bırakın Bu aşamada hamur buzdolabında 3 güne, buzlukta ise 1 aya kadar saklanabilir[*]Fırınınızı önceden 165 derece ısıtın[*]Buzdolabından çıkardığınız silindirleri keskin bir bıçak yardımıyla 15 cm kalınlığında keserek önceden parşömen kağıdı serilmiş fırın tepsisine aralarında 25 cm boşluklar kalacak şekilde yerleştirin[*]Kurabiyeleriniz keserken dağılırsa dert etmeyin, elinizle sıkarak bir araya getirin[*]Tek seferde sadece bir tepsiyi fırına vermek şartıyla kurabiyeleri 12 dakika boyunca pişirin Bu 12 dakika sonunda kurabiyeler pişmemiş gibi görünebilir ama bu sizi aldatmasın, doğru yoldasınız
Not: Eğer kurabiyeleri önceden yapıp buzluğa kaldırdıysanız pişirme zamanı geldiğinde çözülmelerini beklemenize gerek yok Pişirme süresine 1-2 dakika eklemeniz yeterli olacaktır ben bu kurabiyeyi yapıyorum ve çok güzel oluyor korkmadan yapabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.