![]() |
Kuru Pasta |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuru PastaKuru Pasta ![]() Kuru Pasta Malzeme: 1 su bardagindan bir parmak kadar eksik tozseker 2 yumurta 4 yemek kasigi margarin ya da tereyagi (yaklasik 150 gr ![]() 2 su bardagi un 1 paket vanilya 1 paket bitter çikolata (80 gr ![]() 50 gr tereyagi Süslemek için: Arzuya göre hindistan cevizi, findik, ceviz ya da antep fistigi tozu Kuru Pasta Yapilis Tarifi: Öncelikle çikolata sosunu hazirlayin ki, kurabiyeleri hazirlarken hafif soguyarak koyulassin ![]() ![]() Çikolatalar eriyene ve karisim yogun bir sos kivami alana kadar kasikla ezerek karistirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hamur için toz seker, küçük parçalara ayirdiginiz oda sicakligindaki margarin ve 2 yumurtayi bir kaba alarak mikserle yogun bir krema kivami alana kadar çirpin ![]() Baska bir kapta unu vanilya ile karistirin ![]() Vanilyali unu, yumurtali karisima ekleyerek çok yumusak ve ele yapisan, civik (!) bir hamur elde edin ![]() Firininizi 160 dereceye ayarlayin ![]() Hazirladiginiz hamurumsu maddeyi bir krema sikma torbasi ya da aparati yardimiyla yaglanmis tepsiye belli araliklarda ve dilediginiz büyüklükte sikarak yerlestirin ![]() Önceden isittiginiz firinda yaklasik 10-15 dakika kadar, kizarip sertlesmeden üzeri beyaz kalacak sekilde kurabiyeleri pisirin ![]() ![]() Kurabiyeler soguyunca, iç yüzeylerini hazirladiginiz çikolata sosuna batirin ve hindistan cevizine bulayin ![]() Baska bir kurabiye ile yapistirarak sandviç görünümü verin ![]() () |
![]() |
![]() |
|