Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
azerbeycan, mutfağı, şekerbura

Şekerbura (Azerbeycan Mutfağı)

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şekerbura (Azerbeycan Mutfağı)



Şekerbura (Azerbeycan Mutfağı)







Sırada nefis bir kurabiye tarifimiz var Bu tarif benim çok sevdiğim izleyicilerimden Gunel ablama ait Aslında Şekerbura Azerbeycan’da Nevruz bayramlarına özel yapılırmış Ama biz nevruz kutlamadığımız için her zaman da yapabiliriz Şekerbura kurabiyeyle, poğaça arası bir lezzete sahip Hamurunda şeker yok ama içindeki malzemesiyle tadı oturuyor
Gunel ablamın tarifi birebir tuttu Sadece benim yumurtam 73 gr olduğu için, fazladan 1 yemek kaşığı kadar un ekledim




Kurabiyelerin yapılışını, şekillendirilmesini ise, kendisi de bir azeri olan Feride‘den öğrendim Benim çocuklar bu kurabiyelere bayıldı
Gunel ablama tarif için çok teşekkür ediyorum
Degerli tamaşaçılarımız, sırada Azerbaycan Metbaxına ait bir şirniyyat olan Ş?k?rbura var Nuş olsun!
(Değerli izleyenlerimiz, sırada Azerbeycan mutfağına ait bir tatlı tarifimiz var Afiyet olsun)
Ş?K?RBURA RESEPTİ
Malzemeler
  • 500 gr un
  • 1 su bardağı süt (200 ml)
  • 1 yumurta
  • 150 gr tereyağı
  • 10 gr (bir tatlı kaşığı) kuru maya (instant)
  • 1 çay kaşığı tuz
İç malzemeleri:
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz veya badem
  • 1 su bardağı şeker

[img]images/imported/2012/04/6874177984_4df0d3ebdb_z-1jpg[/img]

Şekerbura nasıl yapılır?
  • Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını una ekleyin Elinizle iyice ovalayıp, unu yağa yedirin
  • Diğer malzemeleri de katıp yumuşak bir hamur elde edin
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın Üzerini örtüp 1 saat kadar dinlendirin
  • Bekleme esnasında ceviz ve şekeri karıştırın
  • Dinlenen hamuru merdane yardımıyla tek tek açıp içine cevizli şekerden ekleyin ve poğaça kapatır gibi kapatın
  • Kenar kısımlarını elinizle büker gibi yaparak kapatın Ben bunu da tam beceremedim
  • Üzerini kurabiye cımbızıyla şekillendirin
  • Tepsiye dizin 175 derecelik önceden ısıtılmış fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin ama kızartmayın
  • Fırından çıkan şekerburaların üzerine isterseniz pudra şekeri serpebilirsiniz

[img]images/imported/2012/04/6874182700_b956ea0934_z-1jpg[/img]Normalda bu kurabiyeyi süslemek için Azerilerin makkaş (MAQQAŞ) dediği bir aletle veya cımbızla şekil veriliyor Ben onu bulamadığım için konserve kutusunun kapağını makasla keserek aşağıdaki aleti yaptım Çok işe yaradı ama pişince şekli bozuldu[img]images/imported/2012/04/6874178214_1a88e203d6_z-1jpg[/img][img]images/imported/2012/04/6874165092_0be0f9b603_z-1jpg[/img]
cahideden alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.