Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
için, kerebiç, petunyacığım, tarifi

Petunyacığım İçin Kerebiç Tarifi

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Petunyacığım İçin Kerebiç Tarifi





Malzemeler:
çöven kreması için: 2 adet çöven otu
5 su bardağı pudra şekeri
kurabiye için: 1 cay bardağı sıvıyağ
100 gr erimiş ılık margarin
1 cay bardağı pudraşekeri
2 yumurta
yarım cay bardağı irmik (eklemeyebilirsiniz)
aldığı kadar un
içine: toz antep fıstıgı vb
Hazırlanışı: Çöven otunu yıkayıp tencereye alın 4 bardak su ilave edin Bir gece suda bekletin Sabah çöven otunu 2 saat kaynatın suyu azalırsa kaynarken 1,5 su bardağı su ilave edin Kaynayan çöven otunu süzün Sıcakken şekerini ekleyin, karıştırarak eritin Biraz ılıtın Mikser ile köpük olana kadar çırpın, kıvamı koyulaşınca olmuş damaktır ( 1 saat çırpın mikseri arada dinlendirin) Kurabiye için, yumurta, seker ve yağı iyice karıştırın İrmik ilave edin Aldığı kadar un ile yumuşak hamur yapın Hamuru cevizden büyük parçalara alın, içli köfte gibi elle çukur yapın İçine antep fıstığını doldurun ve kapatın tepsiye dizin Önceden ısınmış 185 derece fırında pişirin Servis tabağına alın, üzerine çöven sosunu dökün tarçın serperek servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.