Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
cookie, tarifi

Bir Cookie Tarifi

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Bir Cookie Tarifi

-1 su bardağı yumuşamış margarin -½ su bardağı toz şeker -½ su bardağı esmer toz şeker( yoksa beyazla devam edebilirsiniz) -1 yumurta -1 paket vanilya -2 su bardağı un -½ tatlı kaşığı karbonat -1/8 tatlı kaşığı tuz -125 gr parça çikolata -¾ su bardağı fındık(ben genelde koymuyorum) Fırın önceden 180 derceye ayarlanır Büyük bir kasede yağ ve şeker çırpılır, yumurta ve vanilya eklenir Başka bir kapta un karbonat ve tuz elekten geçirilir ve karıştırılır Renginin koyu olması isteniyorsa 2 çorba kaşığı kakao da eklenebilir Kuru karışım sıvı karışımın içine eklenir Çikolata parçaları, ceviz fındık ne isteniyorsa eklendikten sonra karıştırılır ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye birbirinden uzak uzak konulur Elinizle sağından solundan çekerek daha yamuk, tipsiz bir kurabiye yaratmalısınız, bunun şekillisi makbul değildir! Bu tariften büyük fırın tepsisine 4×4=16 adet diziyorum gayet güzel oluyor Benim fırınımda tam 11 dakikada pişiyor ama 10-13 dk diye bir genelleme yapayım Kenarları koyulaşmaya başlayınca pişmiş demektir Çıkardığınızda yumuşak gelebilir ama soğuyunca dışı sertleşir, içi ise acıbadem kurabiyesi kıvamda kalır 120 bin kere filan denenmiş bir tariftir, gönül rahatlığıyla yapabilirsiniz Afiyet olsun…
Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com