Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kakaolu, kek, kurabiye

Kakaolu Kek Kurabiye

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kakaolu Kek Kurabiye





Kek için
15 su bardağı toz şeker
3 yumurta
¾ su bardağı ayçiçeği yağı
15 su bardağı süt
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un

üzeri için
200 gr bitter çikolata
2 yemek kaşığı krema
Renkli şekerler

Kakaolu kek kurabiye:
Geniş bir kapta şeker ve yumurtaları iyice kabarıncaya kadar mikserle çırpın Ayçiçeği yağını yavaşça ilave edip çırparak yedirin Sütü ekleyip karıştırın Kakao, kabartma tozu ve unu ilave edip iyice karışıncaya kadar düşük hızda çırpın Fırını 180 dereceye ayarlayın Yağlanmış yuvarlak cam veya metal kalıba döküp 40 dakika pişirin Fırından alıp soğumaya bırakın Soğuyunca keki enlemesine üçe kesin 3 büyük yuvarlak kekten daire şeklindeki kurabiye kalıplarıyla parçalar çıkarın Bitter çikolatayı benmari usulü eritin Kremayı ayrı bir kapta ısıtın ve çikolatanın içine ekleyip iyice karıştırın Fırın tepsisinin üzerine ızgara telini yerleştirin Telin üzerine de yuvarlak kekleri yerleştirin üzerlerine bolca çikolatalı krema karışımından dökün Renkli şekerleri serpip donmalarını bekleyin Buzdolabında 15 dakika bekletip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.