Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bademli, çörekler, üzümlü

Üzümlü Ve Bademli Çörekler

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Üzümlü Ve Bademli Çörekler





Yarım su bardağı ılık su
Yarım su bardağı ılık süt
1 paket instant maya
1 tutam tuz
¾ su bardağı toz şeker
1 çay bardağı kuru üzüm
1 paket vanilya
Yarım su bardağı toz badem
2 su bardağı un

üzeri için
2 yemek kaşığı süt
Yarım çay bardağı toz şeker
Kavrulmuş badem

Üzümlü ve bademli çörekler:
Unu geniş bir kaba alıp instant maya ile harmanlayın Tuz, şeker, vanilya, toz badem, kuru üzüm, su ve sütü ekleyip karıştırın ve yoğurun Gerekirse un ilavesi yapın üzerini örtüp 40 dakika mayalanmaya bırakın Hazırladığınız hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartıp yassılaştırın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin üzerini nemli bir bezle örterek 20 dakika bekletin Fırça yardımıyla üzerilerine süt sürüp toz şeker serpiştirin Her birinin üzerine üçer tane badem yerleştirip 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin Servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.