![]() |
Torpil Kurabiye |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Torpil Kurabiye![]() 5 yaprak milföy hamuru İç kreması için 2,5 su bardağı süt 1 yemek kaşığı mısır nişastası 1 yemek kaşığı buğday nişastası 5-6 yemek kaşığı şeker 1 yumurta 1 paket vanilya Kibrit kutusu büyüklüğünde margarin Üzerine bol pudra şekeri ve ağız kısmı için ince çekilmiş ceviz veya fındık ![]() Milföyler oda ısısına gelince merdane ile biraz açılır ![]() Daha sonra birer parmak kalınlığında kesilir ![]() Huninin üzerine aliminyum folya sarılır ![]() Hamurda folyonun üzerine uçları birbirine değecek şekilde sarılır ve folyoyla birlikte yağlanmış fırın tepsisine sıralanarak, 180 derecede hafif pembeleşene kadar pişirilir ![]() ![]() İç kreması için: Margarin hariç tüm malzemeler karıştırılarak muhallebi gibi pişirilir ![]() Kaynadıktan sonra içine margarin koyulup, margarin eriyene kadar karıştırmaya devam edilir ve oda ısısına gelene kadar arada bir karıştırılır ![]() Daha sonra buzdolabında yaklaşık 2 saat soğumaya bırakılır ![]() Son olarak muhallebimiz tatlı kaşığı yada krema torbasıyla küllahların içine doldurulur, ağzı cevize bulanarak üzerine pudra şekeri serpilir ![]() |
![]() |
![]() |
|