Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bohcalar, elmalı

Elmalı Bohçalar

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Elmalı Bohçalar





Hamur için
3 su bardağı un
200 gr margarin
1 kahve fincanı yoğurt
1 çay bardağı tozşeker
1 paket kabartma tozu

İç malzeme için
5 elma
1 su bardağı tozşeker
1 çay bardağı ince çekilmiş fındık
1 çay bardağı kuru üzüm
1 çay bardağı ceviz
1 çay kaşığı tarçın

Üzeri için
1 kahve fincanı pudraşeker

Elmalı bohçalar:
Margarini oda ısısında yumuşatıp bir kaba alın şeker ve yoğurt ilave edip miksere çırpın Elenmiş un ve kabartma tozunu ekeyip pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun Hamura top şeki verip üzerini nemi bir beze örtün ve yarım saat dinendirin

İç malzeme için, elmaarın kabukarını soyup küp şekinde doğrayın ve bir tencereye alın şekeri ilave edip kısık ateşte elmaarı pişirin Fındık, kuru üzüm, ceviz ve tarçını ekeyip karışımı harmanayın Ocaktan alıp ılınmaya bırakın

Hamurdan ceviz büyüküğünde parçaar koparın Ortaarına elmaı harcı payaştırın Yağanmış fırın tepsisine araıkı olarak dizin Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarı fırında 20-25 dakika pişirin Fırından alıp hemen pudraşeker serpiştirin Ilık ya da soğuk servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.