5 su bardağı un(ikinci kalite ise 5-baklavalık böreklik 1 kalite un ise 4,5 su bardağı)
1 pk kabartma tozu
1 paket karbonat
2 portakal veya limon kabuğu rendesi
[*]Unu karbonat,kabartma tozu ile karıştırarak eleyin[*]Yoğurma kabına sıvı malzemeleri ve portakal rendesini ekleyip karıştırınUnu yavaş yavaş ilave ederek,yoğurun(sıvıyağlı kurabiyelerde unu mutlak yavaşça ilave edip,karışana dek yoğurunKıvamı elinizin altında toparlandığında tamam demektirFazla yoğurmak hamurun yağ kusmasına sebep olur)[*]Hamurdan parçalar alıp iri toplar halinde yuvarlayıp,tepesini toz şekere batırıp tepsinize yerleştirin230 ºC de ısıtılmış fırının orta kısmına yerleştirip,5 dk sonra fırın ısısını 175 ºC YE düşürüp pişirin(ilk etapta fırının daha sıcak olması kurabiyelerinizin daha güzel çatlamasını sağlayacaktır)
Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.
Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.
IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.