Zahterli Kurabiye |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Zahterli Kurabiye250 gr tereyağı Yarım su bardağı yoğurt Yarım su bardağı ayçiçeği yağı 2 çorba kaşığı sirke 4 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 2 çorba kaşığı zahter 1 çay kaşığı tuz Üzeri için: 1 yumurtanın sarısı Zahterli kurabiye: Elenmiş un, kabartma tozu, tuz ve zahteri bir kapta harmanlayın Ayçiçeği yağı, sirke, tereyağı ve yoğurdu ilave edip yoğurun Hamurun üzerini nemli bezle örtüp buzdolabında 1 saat bekletin Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın Un serpilmiş tezgahın üzerinde açarak beş santim uzunluğunda, yarım santim genişliğinde hamurlar elde edin İki hamuru burgu şeklinde birleştirin Hamurlar bitene kadar işlemi tekrarlayın Hamurları yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün Dilerseniz çörekotu serpiştirin Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 15 dakika kadar pişirin Fırından alıp soğumaya bırakın Servis yapın |
|