Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
helva, tuzlu

Tuzlu Helva

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tuzlu Helva





200 gram tuzlu tereyağı
25 su bardağı un
1 su bardağı su
1 çorba kaşığı susam

Tuzlu helva:
Fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayın Tereyağını tencerede eritip köpürmeye başlayınca unu ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun Suyu azar azar ilave edip 5 dakika daha kavurun

Hazırladığınız helvayı bir fırın tepsisine alıp üzerini bir kaşıkla düzleyin Susam serpip önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin Dilimleyip servis yapınAfiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.