Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
grissini2

Grissini-2

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Grissini-2





500 gr un
250 ml ılık su (Yaklaşık 15 su bardağı)
15 gr maya
1 kahve fincanı ılık su
6 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tutam tuz
1 çorba kaşığı kepek unu
2 çorba kaşığı haşhaş
2 çorba kaşığı anason
1 çorba kaşığı çöreotu

Grissini:
Mayayı bir fincan ılık suya ilave edip karıştırın ve kabarıncaya kadar bekletin Unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını havuz gibi açın Mayalı su, 5 kaşık sıvıyağ, tuz ve kalan suyu azar azar ilave edip parmak uçlarınızla düzgün bir hamur elde edinceye kadar yoğurun Top şeklinde kapatıp üzerini örtün ve kabarması için ılık bir ortamda 1 saat dinlendirin

Hamuru dört eşit parçaya ayırın Hamurun birine haşhaş, ikincisine anason, üçüncüsüne çöreotunu ilave edin ve ayrı ayrı yoğurun Dördüncüsü ise sade olacak Herbirini unlanmış zemine alıp merdane ile yarım cm kalınlığında ve dikdörtgen şeklinde açın

Hamurları, keskin bir bıçakla uzunlamasına 1 cm eninde şeritler halinde kesin Üzerine fırça ile kalan sıvıyağı sürüp 1 saat bekletin Dikdörtgen fırın tepsisine kepek unu serpip hazırladığınız hamur şeritlerini dizinÖnceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırına verip 18-20 dakika kadar pişirinIlınınca servis yapın Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.