![]() |
Renkli Makaronlar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Renkli Makaronlar![]() Makaron hamuru için 100 gr ince çekilmiş şeker 50 gr ince çekilmiş badem 2 yumurtanın akı 4 çorba kaşığı şeker Çikolatalı krema için 1 paket bitter çikolata (80 gr) 1 çay bardağı krema 30 gr tereyağı Fıstıklı krema için 40 gr tuzsuz antep fıstığı 1 su bardağı Şeker 100 gr tereyağı 1 paket vanilya Portakallı krema için 100 gr tereyağı 1 kahve fincanı portakal suyu 2 çay bardağı Şeker 3 yumurtanın sarısı 2 yumurta 1 portakal 2 çorba kaşığı nişasta Renkli Makaronlar: İnce çekilmiş Şekeri ve file bademi mutfak robotuna alıp ince un kıvamına getirin (arada bir mutfak robotunu durdurup elinizde harmanlayın) ![]() Yumurta aklarını mikserin orta hızında köpük köpük oluncaya kadar beş dakika çırpın ![]() ![]() Bademli karışımı elekten geçirin ![]() ![]() ![]() ![]() Hamuru sıkma torbasına aktarın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tepsiden özenle çıkarıp iki makaron arasına istediğiniz kremayı sürün ![]() Çikolatalı krema için, Çikolatalı ganaj için bıçakla kıyılmış bitter çikolata ve tere yağını benmari usulü eritin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fıstıklı krema için, Antep fıstığı ile ince çekilmiş Şekeri mutfak robotunda un haline getirin ![]() ![]() ![]() Portakallı krema için, Portakalın kabuğunu rendeleyin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|