Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
makaronlar, renkli

Renkli Makaronlar

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Renkli Makaronlar





Makaron hamuru için
100 gr ince çekilmiş şeker
50 gr ince çekilmiş badem
2 yumurtanın akı
4 çorba kaşığı şeker

Çikolatalı krema için
1 paket bitter çikolata (80 gr)
1 çay bardağı krema
30 gr tereyağı

Fıstıklı krema için
40 gr tuzsuz antep fıstığı
1 su bardağı Şeker
100 gr tereyağı
1 paket vanilya

Portakallı krema için
100 gr tereyağı
1 kahve fincanı portakal suyu
2 çay bardağı Şeker
3 yumurtanın sarısı
2 yumurta
1 portakal
2 çorba kaşığı nişasta

Renkli Makaronlar:
İnce çekilmiş Şekeri ve file bademi mutfak robotuna alıp ince un kıvamına getirin (arada bir mutfak robotunu durdurup elinizde harmanlayın)
Yumurta aklarını mikserin orta hızında köpük köpük oluncaya kadar beş dakika çırpınMikserin devrini artırıp 4 çorba kaşığı Şekeri toplam iki dakikada azar azar ekleyin

Bademli karışımı elekten geçirinYarısını önceden hazırladığınız yumurta aklı karışıma ilave edinTahta bir kaşıkla çok fazla müdahale etmeden karıştırınKalan bademli karışıma ekleyip pürüzsüz ve tek bir renk hamur (mus kıvamında) oluncaya kadar tekrar karıştırın

Hamuru sıkma torbasına aktarınYaklaşık 2 san tim çapında dairesel hareketlerle yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı sıkın Birinci tepsiyi 170 dereceye ayarlı fırında; fırının orta rafında 10 dakika pişirinFırından çıkarıp ikinci tepsideki makaronları da aynı şekilde pişirinPişen makaronları soğuması için bekletin

Tepsiden özenle çıkarıp iki makaron arasına istediğiniz kremayı sürünTost şeklinde kapatıp kapaklı bisküvi kutusuna aktarın

Çikolatalı krema için,
Çikolatalı ganaj için bıçakla kıyılmış bitter çikolata ve tere yağını benmari usulü eritinKremayı ekleyip karıştırınSoğumaya bırakın Makaronların arasına çikolatalı karışımdan sürünBirgün buzdolabında beklettikten sonra servise hazırdır

Fıstıklı krema için,
Antep fıstığı ile ince çekilmiş Şekeri mutfak robotunda un haline getirinVanilyayı ve tereyağını ilave edip tahta bir kaşıkla krem haline gelinceye kadar karıştırınKarışımı buzdolabına alıp yarım saat kadar bekletin

Portakallı krema için,
Portakalın kabuğunu rendeleyinTüm malzemeyi sos tenceresine alıp kısık ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin Ocaktan alıp soğumaya bırakın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.