Midye Fırın |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Midye FırınMidye Fırın (4 Kişilik) Malzemeler 1 Adet Soğan 1 Diş Sarmısak 2 Yemek Kaşığı Margarin 2 Yemek Kaşığı Un 1 Adet Yumurta 150 gr Taze Kaşar Peyniri Tuz, Karabiber 500 gr Midye (dondurulmuş) 2 Adet Taze Soğan Yemeğin Yapılışı Soğanı kıyın, sarmısağı ezin Her ikisini yağda pembeleştirin Dondurulmuş midyeleri çözülmeden soğanlarla karıştırın ve bir taşım kaynatın Yarım su bardağı su, un, yumurta, tuz ve karabiberi karıştırın Kaşar peynirini rendeleyin, üçte ikisini karışıma ekleyin Bu sosu midyelede karıştırın Isıya dayanıklı bir kaba boşaltın Kalan peyniri üzerine koyup 25C0 ısıtılmış fırının alttan ikinci rafında 15 dakika pişirin Taze soğanın yeşil kısımları ince ince kıydıktan sonra midyelerin üzerine serpin Sıcak olarak servis yapın Dondurulmuş midyeleri de tüm dondurulmuş hayvansal gıdalar gibi çözülmeden kullanın Bu esnada su bırakacakları için hazırlayacağınız yemeğe su koymayın Eğer gereksinim duyarsanız çok az ilave edin AFIYET OLSUN |
|