07-16-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kalamar- Subye

4 kişilik 
Malzemeler:
8 adet orta boy kalamar
20 adet iç midye
20 adet ayıklanmış karides
4 diş sarımsak
1 demet maydanoz
2 dilim bayat ekmek
1 çay bardağı sızma zeytinyağı
3 adet orta boy domates
1,5 su bardağı beyaz şarap
Tuz, karabiber
Marinad için:
1 şişe soda
1 limonun suyu
1 çay kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı:
Kalamarları temizleyelim, hazırlanan marinada kolları ile birlikte yatırıp 6 saat bekletelim Daha sonra kalamar kollarını 20 dakika kadar kaynatıp pişirelim ve bir kenarda bekletelim Aynı şekilde, midye ve karidesleri 5’er dakika kaynatıp soğumaya bırakalım Şimdi, bayat ekmek içini ıslatıp ufalayalım Çok ince kıyılmış maydanoz ve sarımsaklara ekmek içi, karides, midye ve kalamarın ince kıyılmış kollarını, tuz, karabiber ve zeytinyağını ekleyerek bir harç yapalım Marinaddanaldığımız kalamarları bu harçla gevşek bir biçimde dolduralım, kürdanla kapatalım ve bir fırın kabına alalım Üzerine şarabı ve küp şeklinde kesilmiş kabuksuz ve çekirdeksiz domatesleri ekleyelim, 180 derecelik fırında 40 dakika pişirelim Pişirirken, arada bir, servis kaşığı yardımıyla kalamarları sosla ıslatalım Sıcak olarak sunalım
|
|
|