Hamsi Kuşu (6 Kişilik) |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hamsi Kuşu (6 Kişilik)Malzemeler 1200 gr Hamsi 2 Tatlı Kaşığı Tuz 1/4 Demet Maydanoz 2 Orta Boy Soğan 25 Yemek Kaşığı Zeytinyağı 1/2 Yemek Kaşığı Çamfıstığı 1/2 Su Bardağı Pirinç 1 Su Bardağı Su (sıcak) 1/2 Yemek Kaşığı Kuşüzümü 1/4 Tatlı Kaşığı Kara biber 1/4 Tatlı Kaşığı Şeker 1/3 Su Bardağı Mısır unu 2 Adet Yumurta 6 Yemek Kaşığı Sıvı yağ (kızarırken çektiği) Yemeğin Tarifi Balıkları temizle, kuyruklarını koparmadan kılçığını çıkar, yıka, 1 tatlı kaşığı tuz ekle karıştır, süzgeçte 15 dakika beklet Maydanozu yıka, ayıkla Soğanı soy, yıka, ince ince doğra, zeytinyağı ve çamfıstığı ile birlikte tencereye koyup kapağı kapat, kısık ateşte ara sıra karıştırarak 7-8 dakika öldür Pirinci yıka, süz, soğana kat, 1-2 kez çevir Suyu ve kalan tuzu koy, karıştır Kuşüzümünü serp Önce orta, sonra kısık ateşte suyunu çekene değin 15-20 dakika pişir Maydanozu kıy, kara biber ve şekerle birlikte pilava ekle, karıştır Hamsilerden iki adedinin boş kısımlarını mısır ununa batır, kuyrukları aynı tarafa gelecek şekilde avucuna ser, ortasına 1 tatlı kaşığı kadar pilav koy, üçüncü hamsinin de dış kısmını unla, için üzerine kapat, kuyruk ve baş kısımlarını bükerek iyice yapıştır, kuşa benzer dolmalar yap Yumurtayı çırp, dolmaları batırarak kızdırılmış derin yağ da kızart |
|