![]() |
Kereviz Ve Börülceli Somon |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kereviz Ve Börülceli Somon![]() 1 adet somon balığı 5-6 adet kiraz domates 1 adet orta boy patates 5-6 adet kurutulmuş domates 1 adet pırasa 2-3 adet kereviz sapı 7-8 adet taze börülce 2-3 dal taze kişniş 2-3 yaprak taze fesleğen 2-3 dal maydanoz 2 diş sarımsak 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı Yarım limon suyu 1 su bardağı sebze suyu 1 tutam karabiber 1 tutam tuz 2 ayrı tencereye 2’şer su bardağı su koyun ve kaynatın ![]() ![]() ![]() ![]() Bir kenarda patatesi soyun, 2 parçaya ayırıp her 2 parçaya uzun, oval bir şekil verin ve suyu kaynamış olan diğer tencereye koyup patatesleri de haşlamaya başlayın ![]() Kereviz saplarını ve pırasayı küçük küçük doğrayın ve tavada zeytinyağı ile kavurmaya başlayın ![]() ![]() ![]() Somon balığınızı bir kaba alın içine 2 yemek kaşığı zeytinyağı, bir tutam fesleğen koyun, ardından üzerine yarım limon suyunu da ekleyip marine edin ![]() ![]() Başka bir tavaya 1 yemek kaşığı zeytinyağı koyun ve 2’ye böldüğünüz kiraz domatesleri, ince ince kıydığınız 1 adet sarımsağı ve haşlanan börülceleri ilave edip kavurun ![]() ![]() Diğer bir tavaya ise 1 yemek kaşığı zeytinyağı koyduktan sonra kurutulmuş domatesi ilave edip kavurmaya başlayın ![]() ![]() Balık piştikten sonra servis tabağına alın, yanına pişirdiğiniz sebzeleride ekleyin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|